Les Trois Vallées

Met 600 km piste, meer dan 180 zeer moderne en snelle liften en nog eens 200 km hors piste zijn Les Trois Vallées een van de grootste en meest uitdagende wintersportgebieden van de wereld.

Het dal van Méribel, het middelste dal, biedt de ideale uitgangspositie om ook de andere twee dalen, Courchevel en Val Thorens/Les Menuires/Saint Martin de Belleville te bereiken. Vanuit Val Thorens kan ook naar het ‘vierde’ dal, Orelle geskiet worden.

De pistekaarten van Méribel, Mottaret en Les Trois Vallées zijn als PDF te vinden onder Skiën.

De pistes van Courchevel zijn qua natuurschoon heel mooi, ze bestaan uit een aantal parallelle dalen, met prachtige uitzichten op Le Mont Blanc, Le Grand Bec, La Grand Casse en Le Glacier de la Vanoise.Courchevel kan bereikt worden via de Saulire en via de Col de la Loze.

Val Thorens is het hoogst gelegen skioord van het dal. Het is groot en meestal vrij druk. In Val Thorens en Les Menuires tref je veel jonge mensen aan vanwege de goedkope aanbiedingen. Architectonisch was het niet zo mooi met veel hoge appartementengebouwen. Door de hoge ligging zijn er ook nauwelijks bomen. Met probeert nu deze situatie te verbeteren.

Er is wel een aantal mooie pistes vooral richting Aiguille de Péclet en aan beide kanten van de Cime de Caron.

Aan de andere kant van Les Menuires is het gebied van La Masse mooi.

Een tocht naar de Cime de Caron met afdaling richting Orelle en vervolgens naar het hoogste punt van het gebied (3.230m) richting Pointe du Bouchet, is zeer de moeite waard. Trek er wel de hele dag voor uit en zorg voor het sluiten van de liften weer terug te zijn in het dal van Méribel. Met de bus vanuit het dal van Val Thorens terug naar Méribel is een langdurige geschiedenis en een taxi is vrij kostbaar.

De meeste afdalingen naar Saint Martin de Belleville zijn heel mooi en ook de tocht van de Tougnète via de ‘Les Menuires’ kant naar de Mont Vallon is leuk, mooi en sneller dan via Mottaret.