Wandelen

Direct vanuit L’Étoile du Berger (1.125m) zijn tientallen heel mooie wandelingen te maken vanaf één half uur tot een hele dag. Met slechts enkele honderden meters hoogte verschil maar ook tot circa 2500 meter hoogte. Het zijn wandelingen naar de verschillende graten of langs oude dorpjes: Le Biolley, Villarnard, Hauteville, Le Plantin Le Praz, Le Villaret, Le Villard, Le Cruet, Chandon, Nantgerel, Le Raffort, La Gittaz, Méribel Villages, etc.

Circa 1,5 uur lopen boven L’Étoile du Berger zijn er twee hutten in La Traye (1650m), met uitzicht op de Mont Blanc. De Refuge de la Traye is het hele jaar open en in de winter op raquettes bereikbaar. Er kan prima gegeten worden. Die hut is ook bereikbaar voor jonge kinderen en ouderen. De eigenaar Pascal komt ze dan halen met zijn sneeuwscooter. Tegenwoordig is daar nog een meer luxe hut ‘Le Christ’

De lagere wandelingen zijn in de winter goed te doen op bergschoenen. Voor de hogere wandelingen is het aan te raden om op raquettes te lopen. Deze zijn te huur in het dorp en in Méribel. Er zijn dagelijks ook begeleidde tochten op raquettes. Ideaal om ervaring op te doen.

Een overzicht met wandelingen, adressen en telefoonnummers is in L’Étoile du Berger aanwezig en te downloaden door te klikken op wandelingen.